Back to nature: overnachten in een boomhut

Een tijdje geleden kwam ik online iets super tof tegen om te doen in eigen land: Nutchel! Een verblijf in een cosy cabine midden in de natuur op een prachtig domein het Warredal in Limburg. Aangezien de mama van mijn lief daar in de buurt woont, en we nog altijd eens werk moesten maken van die nieuwjaarsdrink, trokken we er met veel plezier naartoe. We konden inchecken tussen 9 en 11u en werden daarna met een gater naar onze boomhut gebracht. Er zijn allemaal verschillende boomhutten. Denk aan: grote, kleine, hoge, lage en zelfs met een hot tub. Beneden staat er dan een tipi tentje waar je ontbijt ’s ochtends staat en je ’s avonds kan barbecuen. De bedoeling van onze trip was voornamelijk gewoon even tot rust komen in de natuur en dat is super gelukt. We zaten gewoon midden in het bos, zonder buren (dus ja in ja nakie rondlopen gaat perfect!) en konden zelf bepalen waar we goesting in hadden. Samen een boswandeling maken, hout gaan halen met de kruiwagen, de kachel aansteken,... Alles op ons eigen tempo, heerlijk! Ik wist het al langer maar Limburgers zijn zo gastvrij. Ze laten je doen maar als we vragen hadden of zin in iets lekkers, stonden ze er meteen. Of stonden wij er meteen liever want omdat we afgelegen in het bos zaten, was het altijd wel een klein wandelingetje naar de bewoonde wereld. Maar net dat maakte het zo leuk. Onze trip was back to basic maar toch wisten we ook wel dat we niet aan ons lot zouden overgelaten worden en ook in het hutje was zelfs één stopcontact aanwezig. Met het weer hadden we niet zoveel geluk (achja, België) want het regende. Maar eerlijk gezegd vond ik dat totaal niet erg want dat maakte het extra gezellig en romantisch. Ik kan deze trip echt aan iedereen aanraden die in eigen land gewoon eens even tot rust wilt komen en wilt genieten van elkaars gezelschap. Zowel voor koppels als gezinnetjes is dit een heerlijk weekendje weg tijdens eender welk seizoen. Check zeker de coole boomhutten op http://www.dewarre.be/nutchel-forest-camp/ @warredal

X Taty

WhatsApp Image 2019-01-15 at 21.56.57-4.jpeg