Mijn allereerste reis ooit naar Gambia!

Je hebt het misschien al gespot op Instagram maar ik ben net terug van één van de coolste reizen ooit. Ik ga zo graag op reis en kan nooit wachten om rond te trekken in een land waar ik nog nooit ben geweest. Deze keer mocht ik het prachtige Gambia gaan ontdekken. Ik ben eerder al in Congo, Rwanda en onder andere Marokko geweest. En ik moet toegeven: Afrika heeft zo hard mijn hart gestolen. De plaatselijke bevolking is zo ongelofelijk lief. Altijd aan het lachen en super gastvrij. Ze ontvangen je met open armen en geven je dat warme gevoel wat rondtrekken door het land nog zoveel fijner maakt. Gambia is in vergelijking met andere landen super veilig. Ik heb me daar geen één keer zorgen moeten maken.. Zoals het op vakantie altijd zou moeten zijn. Denk: heerlijk eten, sfeervolle live muziek en prachtige landschappen. Waar je niet voor naar Afrika moet komen is de perfecte WiFi-verbinding of lekkere wijn. Maar buiten die kleine puntjes, is het gewoon op en top genieten. Van elkaar, de omgeving en de heerlijke vibe die daar hangt. Gambia heeft een gave kuststrook, cashew trees en prachtige baobab bomen. Dat zijn zo van die bomen met een extreem dikke stam, heel cool om te zien in het echt. Wij hebben vooral genoten van een boottochtje en de wandelingen door de natuur. Een plaatselijk marktje bezoeken is ook een mega aanrader. Je kan geen versere vis kopen dan daar en de sfeer die daar rondhangt is overweldigend. Mijn gouden tip voor een geslaagde reis: kies een proper hotel uit en wees slim en boek via Corendon. Zolang de basis van je vakantie in orde is, zakt het stresslevel en kan je volop genieten van al het moois. Wij vlogen vanuit Maastricht met Corendon en dat was een mega aanrader. Zowel de prijs van het ticket als de service, hebben gezorgd voor een goede start van onze vakantie. We verbleven in een super mooi hotel: het Balafon Beach Resort. Moest je ooit naar Gambia gaan, kan ik dat hotel echt aanraden. Iedereen spreekt er Engels, de service is top en je kan je neerploffen aan het zwembad en genieten. We zijn maar 4 dagen in Gambia geweest en dat was tot mijn grote verbazing eigenlijk echt al wel de moeite. Handig om te weten is dat je met je gewoon paspoort gewoon naar daar kan. Niets kan je nu dus nog tegenhouden om dat ticket onmiddellijk te boeken ;-) Hoe onze zalige reis eruit zag, kan je zien op deze foto’s. Meer algemene info vind je terug op www.corendon.be en als je graag het hotel eens wilt checken, kan dat via deze link: https://www.corendon.be/gambia/west-gambia/kololi/balafon-beach-resort?tab=photo-tab 

“I never knew a morning in Africa when I woke up and was not happy”

X Taty