Sunny Thailand in de winter van 2018

Happy New Year iedereen! Wat voor een zot jaar was 2018. Mijn voorlaatste vakantiebestemming was Thailand. Negen dagen lang de warmte opzoeken tijdens de wintermaanden en zo de batterijen opladen samen met mijn lief en zijn zoontje, heerlijk! Het was stiekem al de vierde keer dat ik mijn koffer pakte om Thailand te gaan ontdekken. Duidelijk een grote fan dus want hoe vaak ik er ook kom, no way dat ik het land ooit beu geraak. Deze keer was ik niet alleen met volwassenen op reis dus was het weer wat ontdekken of deze reisbestemming ook kindproof is. En ja hoor, dat was het absoluut. Daar samen rondtrekken, ging zo vlot. De mensen waren ook weer super lief en behulpzaam, dus dat was mooi meegenomen. We hebben er heel bewust voor gekozen om een leuke combo te zoeken tussen het stadsleven en het leven op een eiland. De periode dat we daar waren, was dat perfect mogelijk dus dat bewijst maar weer eens dat je niet altijd voor een lange periode op reis moet gaan om veel te kunnen ervaren. We begonnen onze reis in Bangkok. Een drukke stad die leeft. We verbleven daar in een ongelofelijk mooi 5 sterren hotel: Shangri La. https://www.shangri-la.com Een hotel op de rivier met een geweldig zwembad dat je een instant vakantiegevoel geeft. Je kijkt letterlijk vanop de rivier uit op het leven en de handel die daar plaats vindt. Heel fascinerend om te zien. Moest je ooit Thailand willen bezoeken, raad ik aan om daar eens te verblijven want een goed hotel is vaak toch de start van een goede vakantie.

Het is ondertussen waarschijnlijk wel duidelijk, I love food, en lucky me want in Thailand vind je op elke hoek van de straat heerlijk Thaise eetkraampjes waar ik grote fan van ben. Je kan het eten van de locals proeven en een beetje van alles nemen. En thais eten smaakt gewoon het allerbeste in Thailand zelf. Zo zijn we ook in een chique Michelin restaurant, Paste, iets gaan eten. Was natuurlijk op en top maar als ik moet kiezen, ga ik toch voor street food :) Altijd een mega aanrader is om eens een tempel daar te bezoeken. Er zijn er super veel (zowel in de stad, als wat meer afgelegen) en de mensen daar zijn er ongelofelijk trots op. Het is ook gewoon heel cool om eens in het echt te kunnen zien. Eén van de tempels die wij hebben bezocht zijn: Wat Pra That Lampang Luang (ja dat is serieus de naam) & Wat Si Chum. In Thailand is er nog zoveel meer te doen. Je kan je verplaatsen met de fiets, een brommertje, de boot,… En ook als je aan het stadsleven wilt ontsnappen is het gemakkelijk om het vliegtuig op te springen en te reizen naar je volgende bestemming. Wij vlogen zo bijvoorbeeld naar Chiang Mai, het noorden van Thailand. Waar een chille vibe hing en je echt zo terug naar de basics gaat. Mensen hangen wat rond, er is life muziek en alles voelt voornamelijk kleiner en gezellig aan. Een leuk contrast met het city leven waar we ook echt van hebben genoten. Zo zijn we met de auto naar Trat gereden om daarna met een boot naar te Koh Kood varen. Dat is 4 uur reizen (met het vliegtuig minder lang maar wel iets duurder) om dan uiteindelijk in een totaal andere setting terecht te komen, zalig toch zo kunnen relaxen in een prachtig stukje natuur in Thailand. Denk aan van die parelwitte stranden en een rustige sfeer. Beetje rondhangen op het strand, een brommer huren om naar een vissershaventje te gaan, heerlijk! Ik ben trouwens echt verslaafd aan de sunsets daar. Ik kan het vergelijken met live theater, wat je ziet komt zo hard binnen en laat je even wegdromen. Ik moest dus niet veel moeite doen om mijn lief elke dag te overtuigen om te wachten tot we de zonsondergang konden spotten op het strand ;-) Nu we voor de eerste keer met ons drietjes zijn gegaan, kan ik Thailand absoluut aanraden als reisbestemming. We hebben lekker gegeten, veel uitgerust maar ook veel leuke uitstapjes kunnen doen dus eigenlijk voor ieder wat wils. Een mooi einde van 2018. Ik wil jullie alvast een ongelofelijk inspirerend 2019 toewensen. Dat al jullie (reis) wensen mogen uitkomen dat er vooral veel genieten op de planning mag staan ;-) En moest je benieuwd zijn naar de vluchten naar Thailand, kan je best via deze site daarvoor terecht https://www.thaiairways.com. Hieronder deel ik met veel plezier ons reisschema. Check het zeker voor extra inspiratie!

Thursday 13 December 2018

Travel day
Departure flight from Bangkok to Chiang Mai/ Arrival in Chiang Mai / Transfer to Bodhi Serene.

Friday 14 December 2018

Departure from hotel to Lampang province/ Visit Wat Phra That Lampang Luang/Lunch at the river front Sabiang restaurant/Take a horse carriage to visit temples (Wat Si Chum, Wat Si Rong Mueang, Wat Don Tao) and Baan Sao Nak heritage house/ Transfer back to Chiang Mai.

Saturday 15 December 2018

Departure from hotel to airport/ Flight from Chiang Mai to Bangkok/ Arrival in Bangkok / Dinner at Paste restaurant (one Michelin star and known by Gault & Millau Belux).

Sunday 16 December 2018

Transfer to Trat province/ (speed) boat transfer to Koh Kood/ Transfer to Away Resort.

Wednesday 19 December 2018

Kayaking/canoeing trip in a mangrove (arranged with hotel).

Thursday 20 December 2018

Boat transfer to Trat/ Transfer to Bangkok Suvarnabhumi airport/ Check-in for flight.

Friday 21 December 2018

Travel day

#opentothenewshades #amazingthailand @asiadirect

X Taty